Sådan holder du dine tænder hvide uden tandlæge besøg

17/03/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen


For mange er et hvidt tandsæt og et flot tandpastasmil lig med selvsikkerhed og smuk udstråling. Derfor ønsker de fleste også at undgå misfarvede og gule tænder. Tænderne er det første, vi viser frem, når vi smiler til andre mennesker, og derfor kan de have stor betydning for vores førstehåndsindtryk. Hvis du døjer med gule tænder, er der heldigvis mange måder at få hvidere tænder på eller at undgå, at tænderne misfarves yderligere. Dem kan du få et overblik over her.

Undgå syreholdige fødevarer

Foruden at gå til din lokale tandlæge i Husum, er én af de måder, hvorpå du kan forebygge misfarvninger på tænderne ved at undgå nogle bestemte fødevarer. Det gælder eksempelvis følgende:

  • Syreholdig mad og drikke som frugt, slik og vin. Disse fødevarer skader din emalje og gør den mere modtagelig over for farve.
  • Farverige fødevarer som vin, kaffe og te kan misfarve dine tænder, da de indeholder mange farvestoffer.
  • Tobak og rygning giver dig brune belægninger på dine tænder, så de bliver misfarvede og gule. Derfor bør du ikke kun tænke over, hvad du spiser, men også om du bør fortsætte rygningen.

Hold god mundhygiejne i hverdagen

Inden du går til tandlægen for at få bleget dine tænder, bør du også overveje, om din daglige mundhygiejne kunne være bedre. Du kan for eksempel tænke over, om du børster tænder to gange dagligt, bruger tandtråd og skyller munden efter indtagelse af syreholdig mad og drikke. Alt dette bidrager til at holde dine tænder hvide og sunde. Derefter kan du tage kontakt til din tandlæge for at få hvidere tænder. Her kan du få en behandling, der gør dine tænder hvidere med det samme, så du kan bevare din selvsikkerhed og dit flotte smil.