Parterapi efter coronanedlukning

Parterapi efter coronanedlukning

23/11/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Under coronanedlukningen, der hærgede over Danmark og generelt hele verden, blev mange pålagt isolation, hvor arbejdet måtte tages med hjem, hvilket skabte en dårlig work-life balance. Dette førte for mange til en følelse af stress, hvilket også kunne medføre problemer i parforholdet derhjemme. Hvis I føler, er det er/var tilfældet for jer, så prøv parterapi i København, der kan hjælpe og give jer nogle redskaber, så I kan rette op på jeres problemer.

Hvornår skal I søge parterapi?

Hvis du hører blandt dem, der i den nærmeste fremtid skal giftes, peger statistikkerne på, at I har oddsene imod jer. Ifølge de officielle tal har skilsmisseprocenten i Danmark ligget på omkring 50%, mens den i 2019 tog et dyk til 36%. Dette betyder hermed, at hvert andet til tredje par ender med at gå fra hinanden. Herudover viser statistikken også, at 90-95% af danske par aldrig søger hjælp til deres parforhold, hvor de par, der rent faktisk får søgt hjælp, ofte søger hjælpen for sent.

Hvad går parterapien ud på?

Af det følgende kan du læse nogle af de områder, som der bliver lagt vægt på til parterapien:

  1. Fokus på mønsteret imellem jer: Problemer i parforholdet har det med at gentage sig selv, hvor de reaktioner problemerne medfører, har en selvforstærkende effekt med tiden. Derfor er det afgørende at få den selvindsigt, der kan være afgørende at have for at kunne undgå fremtidige diskussioner om samme problem.
  2. Jeres forskelligheder som styrker: Selvom det ofte er hinandens forskelligheder, vi falder for i første omgang, er det også dem, der kommer til at irritere os på den lange bane. Dog skal par generelt passe på med at dømme parforholdet ude på denne baggrund, hvorfor der i parterapi vil blive arbejdet med at kunne håndtere hinandens forskelligheder.
  3. Vær på samme hold omkring ting, der stresser jer: Alle oplever perioder med stress, økonomiske problemer, børn, der ikke trives m.m., hvor parterapien kan give jer en fælles bevidsthed omkring nogle af de områder, der belaster jer i jeres hverdag.