Investeringer: Sikkerhed eller potentiale?

Investeringer: Sikkerhed eller potentiale?

16/06/2019 Slået fra Af Jette Frederiksen

Når du skal investere, er der mange ting, du skal overveje. Først og fremmest din risikoprofil. Dernæst din tidshorisont. Disse to faktorer bør have en afgørende betydning for, hvad du skal investere i.

Obligationer eller aktier

Generelt kan det siges, at obligationer er en sikker investering. Selv da markedet krakkede tilbage i 2008, forblev de danske obligationers forrentning positiv. Dog kan man ikke forvente at opnå samme afkast, som man kan med aktier. Obligationer er altså en mere sikker investering, men med mindre afkast.

Hvad skal du så investere i?

Hvis du er villig til at tage en større risiko, kan det siges, at aktier generelt vil være en bedre investering. Dog skal du også overveje, hvad din tidshorisont er. Hvis du eks. gerne vil tage en stor risiko men ved, at du skal bruge frie midler (kontanter) inden for 5 år, så bør du ikke investere hele din formue i aktier. For på den måde vil du risikere, at markedet er faldet, og du dermed er nødsaget til at sælge dine aktier til en kurs, der er lavere, end da du købte dem.
Generelt kan det siges, at aktier er den bedste investering, hvis du har en lang tidshorisont, og du ved, at du ikke lige pludselig for brug for pengene. Derfor kan det, for mange, være en god idé at investere en andel i aktier, og en anden andel i obligationer.