Hvad kan man lave ud af aluminium?

10/06/2022 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Aluminium har med tiden indtaget metaltronen i den tekniske produktion. Sammen med jern har aluminium over længere tid siddet solidt på denne trone. Det skyldes bl.a. aluminiums lange række af muligheder og store fordele. Det populære metal anvendes desuden i produktionen af aluminiumsvalser til industrien. Disse aluminiumsvalser bruges i mange forskellige maskiner f.eks. extruderings- og lamineringsmaskiner for bare at nævne to. Derudover bruges aluminium og aluminiumsvalser også i byggeindustrien og i transportsektoren, hvor både fly og eksempelvis karrosseriet i biler primært består af netop aluminium.

Hvad er fordelene ved aluminium?

Fordelene ved aluminium er mange. Dette metal er kendt for at være let at forarbejde samt at have en fordelagtig robusthed – den mekaniske styrke er sjælden, hvilket også er en af de faktorer, der spiller ind i både aluminium og valsernes store popularitet og mangfoldige anvendelsesområde. Metallet er derudover godt til at lede varme og strøm og bliver derfor også hyppigt anvendt i dette henseende. En anden af aluminiums fordele er den billige pris. Det er klart, at netop dette også har haft meget at sige ift. den store popularitet gennem tiden. 

Metallet kan desuden genanvendes ved at blive smeltet om – denne proces er langt mindre ressourcekrævende end udvindingsprocessen er i første omgang.