Gode råd, når du skal flytte fra en lejlighed

25/01/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Skal du flytte fra en lejlighed? Eller vil du bare gerne vide, hvad du skal gøre, når den dag en dag kommer? Læs med her og hør mere om, hvad du skal huske samt hvad du skal være opmærksom på, når du flytter ud af en lejlighed.

Når du står og skal flytte fra en lejlighed, som du har lejet, er der en række ting, du skal huske. Først og fremmest skal du læse din lejekontrakt grundigt igennem og sætte dig ind i, hvad der er dit ansvar i forbindelse med fraflytning. I mange tilfælde vil der stå i lejekontrakten, at du skal efterlade lejligheden i samme stand, som du modtog den i. Det betyder, at lejligheden skal være nymalet og rengjort. Har du haft skruer eller søm i væggene skal dette lappes og males over. Du kan selv gøre en stor del af dette, men hvis du ikke får det fikset, vil udlejeren tage en del af dit depositum som betaling for arbejdet.

Få professionelle til at male lejligheden

Står der i din lejekontrakt, at du selv må stå for maling af lejligheden, kan du med fordel kontakte professionelle malere og få dem til at fikse en omgang maling ved fraflytning af lejligheden. Når du får professionelle fagfolk til at klare opgaven for dig, er du sikker på, at du bliver gjort ordenligt, og du undgår, at du får en regning fra udlejningsfirmaet, fordi de ikke synes, at arbejdet er gjort ordenligt.

Vedligeholdelse undervejs i lejeperioden

Hvis du gerne vil undgå, at det bliver for dyrt at fraflytte lejligheden igen, kan du med fordel gøre et par ting undervejs i lejeperioden. Sørg først og fremmest for at passe ordenligt på lejligheden, imens du bor der. Pas godt på gulvene og væggene. Tag fx filtpuder under møblerne. Derudover kan du også sørge for løbende at vedligeholde den, og få fikset småskader, hvis der er behov for det. På den måde vil lejlighedens stand forblive god, og det vil med god sandsynlighed blive billigere for dig ved fraflytning af lejligheden.