Fuld guide til begravelse

30/11/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Hvis du står og skal planlægge en begravelse, kan det være en smule uoverskueligt at vide, hvor man skal starte og slutte. Følgende guide viser de trin, der skal til, for at den afdøde får en fuld begravelse eller bisættelse.

Det første der skal gøres, er at mødes med en præst eller ceremonileder. Her aftales tidspunkt for begravelse eller bisættelse, og der aftales nærmere detaljer om ceremonien. Herefter skal der bestilles en kiste eller urne. Hvis afdøde har ønsker hertil, kan disse opfyldes, ellers kan du søge vejledning hos din lokale bedemand. Hvis den afdøde skal kremeres, skal du eller bedemanden køre afdøde til krematoriet. Hvis urnen efterfølgende skal nedsættes på kirkegården, skal der bestilles en tid. Herudover skal den afdøde iføres ligklæder og overflyttes til kapellet. Udover det praktiske med afdøde, kan der inviteres til en mindehøjtidelighed efter begravelsen eller bisættelsen. Hertil skal der også bestilles blomster eller kranse til ceremonien. Hvis du ønsker det, kan du også skrive en tale. Efter mindehøjtideligheden har fundet sted, er det en god skik at skrive takkekort til de fremmødte og de, der sendte blomster eller andet.

Hvis du ikke selv ønsker at stå for det praktiske, kan du søge hjælp hos din lokale bedemand hos Veigaard’s Efterf. Begravelsesforretning til begravelse i Ringkøbing, som kan hjælpe med alt før og efter begravelsen.