3 gode råd, når du skal pudse vinduer

11/05/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Vinduespudsning og vinduespolering kan være en lang sej kamp at komme igennem, og tit ender det også med, at du dagen efter oplever, at det ikke er gjort ordentligt. Der er streger på vinduet, eller du kan se størknet vand, som er tørret ind, inden du har nået at fjerne det. Men aldrig igen, for her er 3 gode råd, til når du skal pudse vinduer, så du får et skinnende resultat hver gang.

Anskaf ordentligt udstyr

Først, er det vigtigt, at du skaffer dig noget ordentligt udstyr til at pudse dine vinduer. En god svaber, en blød børste eller svamp og viskestykker er de vigtigste remedier, du skal bruge, når du vasker vinduer. Du må ikke gå ned på kvaliteten af dit udstyr, så anskaf dig ikke den billigste svaber og køb gerne nogle fnugfri viskestykker.


Gentag processen om nødvendigt

Hvis dine vinduer er meget beskidte, kan det være en god idé at vaske dem to gange. Du starter med at vaske dem ned, og kører svaberen over ruden. Anden omgang kan du bruge svampen til at fjerne de mere genstridige pletter, og kører svaberen over igen efterfulgt af en omgang med viskestykket i kanterne. Derudover skal du også huske på, at jo oftere du pudser dine vinduer, jo mindre snavs vil der være næste gang, du skal vaske dem, og processen vil derfor være hurtigere og lettere.

Overvej vejret

Sidst, bør du også overveje vejret. Det skal være tørvejr, når du pudser vinduer. Men ellers fungerer alt slags vejr. Du skal dog være opmærksom på, at du skal være hurtig om sommeren, for da fordamper vandet hurtigere, så det gælder om at få vandet væk, inden det laver streger på ruden. I frostvejr fryser vandet hurtigt, hvorfor det er er en rigtig god idé at bruge meget varmt vand og samtidigt også være hurtig med svaberen.