Breastfriends

Små historier, der bedst deles mellem de bedste venner…

Forskere og entreprenører netværkede for at bremse cancer

Forskere og entreprenører netværkede for at bremse cancer
Cancermingel-foto-Anna-Palmehag
Vendela Parrow ved SciLifeLabs Drug discovery and development-platform i Stockholm/Uppsala netværkede med Matteo Bocci og Håkan Axelson, Lunds universitet. Foto: News Øresund – Anna Palmehag

At åbne deltagernes øjne for, at der findes personer at netværke med lige rundt om hjørnet var et af målene, da Medicon Village sammen med Lund University Cancer Center, LU Innovation och Lund LSI (Lund Life Science Incubator) i denne uge organiserede Focus on: Cancer Collaboration. 140 personer fra forskerverdenen og et antal små og store virksomheder og freelancers deltog i konferencen, der afholdtes for tredje gang. Anette Orheim, kommunikationschef hos Medicon Village, udtaler til News Øresund.

Dette arrangement skal få science og business, der arbejder med cancer, til at mødes. Det er mest regionalt, men vi ser en voksende interesse ude fra.

En af de besøgende, der havde rejst længst, var Vendela Parrow, hvis titel er Head of facility ved SciLifeLabs Drug discovery and development-platform i Stockholm/Uppsala. Hun udtaler:

Mange af vores projekter ligger inden for cancerområdet, og vi vil vide mere om, hvad der sker i Lund.

Hun og de øvrige deltagere kunne bl.a. høre cancerforskeren Daniel Bexell og Lao Saal ved Lunds universitet. Lao Saal har forsket i, hvordan små partikler i arvemassen, der cirkulerer i blodet, kan afsløre risikoen for at få metastaser efter at have haft brystkræft, mens Daniel Bexell har udført forskning inden for cancerformen neuroplastom, der oftest forekommer hos børn.

Vendela Parrow fortsætter i netværkspausen:

Vi har fulgt det der sker i Lund en hel del, og jeg har også truffet de to første talere tidligere, men jeg ser frem til også at møde folk jeg ikke har truffet før.

Kilde: News Øresund – Anna Palmehag

Leave Response

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: